Educational Session Program Friday 21 October 2022

Current as at 30 September 2022.

TRACK D: ADVANCED PHARMACOEPIDEMIOLOGY

(English)

On-line only



Moderator: Professor Sallie Pearson, School of Population Health, UNSW Sydney, Australia

Taipei Time	Topic
08:00	Session 1: Medical Device Epidemiology
(90 mins)	Mary-Beth Ritchey
09:30	BREAK
(15 mins)	
09:45	Session 2: Machine Learning in Pharmcoepidemiology
(90 mins)	Robert Platt
11:15	BREAK
(15 mins)	
11:30	Session 3: Distributed Data Networks and Common Data Models
(30 mins)	1. Overview
	A. Why distributed data network
	B. Common protocol vs CDM approach
	C. Global CDM (sentinel CDM, OMOP CDM, PCORNET and i2b2) vs project-specific CDM
12:00	BREAK
(30 mins)	
12:30	Session 4: Distributed Data Networks and Common Data Models
(80 mins)	2. Claims database
	A. Why selecting U.S. Sentinel CDM to the National Health Insurance claims B. Execution of ready-to-use program
	B. Execution of ready-to-use programC. Comparison between US results vs TW results (also validate this approach)
	3. EHR
	A. Lab data conversion, why U.S. Sentinel CDM
	B. Conversion experience
	C. Mapping terminological codes
13:50	BREAK
(15 mins)	
14:05	Session 5: Distributed Data Networks and Common Data Models
(40 mins)	4. International (OHDSI CDM)
	A. CDM tables, CDM variables selection
	B. Conversion of OMOP CDM: MPES for multiple sclerosis – Mui Van Zandt
14:45	BREAK
(15 mins)	
15:00	Session 6: Distributed Data Networks and Common Data Models
(60 mins)	5. International (project-specific CDM)
	A. Consideration when designing CDM
	B. MPES for hip fractures – Dr. Ching-Lung Cheung
46.00	6. Q/A Real-world challenges and heterogeneity
16:00	BREAK
(15 mins)	Consider 7: Computative David Effects
16:15	Session 7: Cumulative Drug Effects
(90 mins)	Jesper Hallas
17:45	CLOSE