





ISPEs 15th Asian Conference on Pharmacoepidemiology 26 - 28 October 2023 Bengaluru

2023



Thursday 26 October 2023

Educational Session Program PHARMACOEPIDEMIOLOGICAL STUDY DESIGNS

(Level: Basic) (Language: English)

Instructors:

Krishna Undela, Assistant Professor, Department of Pharmacy Practice, NIPER Guwahati, India **Juny Sebastian**, Assistant Professor, College of Pharmacy, Gulf Medical University, United Arab Emirates **Benjamin Bates**, Instructor, Department of Medicine, Rutgers University, United States

Time (IST)	Торіс
09:00	Overview of Pharmacoepidemiological Research Process
(30 mins)	Instructor: Krishna Undela
09:30	Principles of Descriptive Pharmacoepidemiological Study Designs
(90 mins)	Instructor: Juny Sebastian
11:00 (30 mins)	TEA BREAK
11:30	Principles of Analytic Pharmacoepidemiological Study Designs
(90 mins)	Instructor: Krishna Undela
13:00 (60 mins)	LUNCH BREAK
14:00	Outcome Measures and Risk Measures in Pharmacoepidemiology (Hands-on Experience)
(30 mins)	Instructors: Krishna Undela, Juny Sebastian, Benjamin Bates
14:30	Use of Electronic Health Records and Claims Data for Pharmacoepidemiology
(60 mins)	Instructor: Benjamin Bates
15:30 (30 mins)	TEA BREAK
16:00	Pharmacoepidemiological Data Analysis through SPSS Software (Demonstration)
(60 mins)	Instructor: Krishna Undela
17:00	Critical Appraisal of a Pharmacoepidemiological Study Article (Hands-on Experience)
(60 mins)	Instructor: Juny Sebastian, Benjamin Bates
18:00	CLOSE